Ome Jan

Vanmiddag(27 aug) om 13 uur stond de wensambulance met Ed de Moor en Kees veldboer voor de deur van het verzorgingscentrum de Vuurplaat in Rotterdam zuid om daar Jan van den Ouwelant (79) op te halen. Jan heeft zijn werkbare leven in de Rotterdamse haven gewerkt bij de KNSM in het kabelgat en later bij Muller Thomson. Hij is meer dan 20 jaar vrijwilliger van het Maritiem Havenmuseum en heeft zich bovenmatig ingespannen voor de scouting Hoogvliet, de Hoogvlietse en Spijkenisser politiek (D66) en natuurlijk voor de stichting Sportzeskamp Hoogvliet.

 

Tijd voor het bestuur van de stichting Sportzeskamp om wat terug te doen van ‘ome Jan’ die door de gevolgen van prostaatkanker ernstig verzwakt is en bedlederig is geworden. Hij liet mij twee weken geleden weten graag nog eens met zijn oude maten van het buitenmuseum en oud collega’s een middagje gezellig te borrelen en te bomen. Dankzij de onbaatzuchtige inzet van de stichting Wensambulance, personeel van het Buitenmuseum en het bestuur van de Sportzeskamp/New York Steppers, heeft Jan een onvergetelijke middag mogen beleven.

We hebben hem opgehaald, vervoerd en afgezet in de buik van het museumschip de Hoop aan de Leuvenhaven. Daar werden de flessen ontkurkt en de sterke verhalen verteld. Jan trakteerde op lekkere kipnuggets en vertrok daarna met een prachtige glinsterende traan in het rechteroog rond 16 uur terug naar het verzorgingstehuis. Daar wachte hem nog een verrassing. Zijn kinderen hadden het zware bed uit het achterkamertje gehaald (kon niet door de deur en moest eerst gedemonteerd worden) en voor het raam geschoven. Jan kan nu gedurende de dagen die hem nog zijn gegund, genieten van het uitzicht op het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas.
 
Dag lieve, mooie, moeilijke, markante, knoestige en roestige Jan, het gaat je goed!
 
met goede groet,
 
Joop
 
Speciale dank aan Ger de Bruijn, Piet Luijten, Kees Veldboer, Kees van Pelt, Ed de Moor, Helma van den Ouwelant, Carla van Utrecht, Frits Custers, Jan Hoefnagels, Joop van der Hor

Uitgebreid foto verslag op onze Facebook pagina.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan