4-daagse van Nijmegen

Onze Oom Andries heeft het hele jaar getraind, met Dirk en Ineke, voor de 4-daagse van Nijmegen, helaas besliste het lot anders en werd hij ongeneeslijk ziek en niet meer in staat om mee te lopen.

Wat hem ten zeerste speet. Hij wilde wel dat Dirk en Ineke zouden lopen, maar deze hadden daar niet zo’n zin in omdat hij er niet bij was. Zondag de dag voordat de lopers richting Nijmegen gingen,  is het scenario in gang  gezet om Oom Andries er de laatste dag toch bij te laten zijn, dus werd er een mail verzonden op zondagmorgen en kregen we gelijk bericht terug wanneer ze hem konden ophalen op vrijdag de 22e Juli.

Maandagmorgen voordat de lopers weg gingen nog samen met Oom Andries koffie gedronken in het ziekenhuis en afscheid genomen en dit terwijl hij toen al wist dat hij er vrijdag bij zou zijn.

De gehele week leefde “liep” hij mee met de lopers, hij belde zeker 3 x daags en wij hielden hem goed op de hoogte.

Vrijdag 22 Juli kwam de ambulance om 12.00 uur aan in Hoogeveen bij Bethesda ziekenhuis om Oom Andries op te halen voor Nijmegen. Allereerst de mascotte Mario, want zonder Mario geen rit volgens Roel en Henk.

In verband met de verwachte drukte gelijk weggegaan met Henk en Roel, twee alleraardigste vrijwilligers, die gaven gelijk al aan dat ze gingen voor een plaatsje bij de hoofdtribune en nergens anders en dat is gelukt, we stonden naast de hoofdtribune en konden de lopers goed zien. Oom Andries genoot met volle teugen van alles wat er om hem heen gebeurde. De vlag van Hollandscheveld wapperde fier zodat de lopers ons goed konden vinden in alle drukte. Dirk en Ineke wisten niet dat Oom Andries daar zou zijn. Dus dat zou een complete verrassing worden. EN DAT WERD HET, lachen, huilen, ontroering, kippenvel kortom een heel emotioneel moment.

Hij vond het prachtig, zo was hij er toch een beetje bij en voor de lopers was dit het kroontje op het kruisje.

Met heel veel dank aan Roel en Henk die ons een geweldige dag hebben bezorgd, niets was hun te veel, alles kregen ze voor elkaar, zoals het staan bij de hoofdtribune, dat was zonder hun zeer beslist niet gelukt.

Op de terugweg heerlijk gegeten met de jongens bij Waanders in Staphorst en volgens Henk was Oom Andries een “zeikerd” (catheterzak vol), waar hartelijk om gelachten werd.

Tegen 20.30 terug in Hoogeveen en daar samen met Roel en Henk nog koffie gedronken, en deze heerlijke dag nog even weer doorgenomen.

 

Namens ons allemaal, onze hartelijk dank voor deze onvergetelijke dag.

Maar vooral namens OOM ANDRIES!!!

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan