Dirk ging naar een oefenwedstrijd

Dagje uit met stichting ambulance wens naar een oefenwedstrijd van Ajax

 

Vandaag 6 juli was het dan zo, Dirk ging naar een oefenwedstrijd van zijn favoriete club Ajax. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder hulp van stichting ambulance wens.

Hoe zijn we erop gekomen om deze organisatie in te schakelen??? Stichting ambulance wens vervult wensen (indien mogelijk) van mensen in de laatste levensfase en die graag iets willen doen.   Omdat wij met de afdeling laatst een dag zijn wezen varen op de Linge bij Leerdam en Dirk niet  lang in een stoel kan zitten kwam het idee bij ons op om deze stichting aan te schrijven, dus….. formulier op de web-site ingevuld en daags daarna werd ik al door Kees opgebeld voor meer gegevens en werd alles in werking gezet.

Echter … door ziekenhuis opname van Dirk duurde het nog even voordat we echt konden gaan.

De ambulance zou om 15.00 bij Rijckehove zijn maar onze zeer vriendelijke en lieve begeleiders waren er al om 13.45 dus Anja en ik met hoge spoed naar Rijckehove gekomen. Roel en Henk vertelde dat ze liever vroeger waren en op tijd wilde gaan rijden omdat het een aardig eindje rijden was, Ajax speelde namelijk helemaal in Aalten.

Dirk had intussen al kennis gemaakt met ze en had Mario (ambulance beertje) van ze gekregen die eveneens de hele reis heeft meegemaakt. Bijna op de plaats van bestemming zijn we eerst een restaurantje binnen gegaan om de innerlijke mens ook eens te verwennen. Dit was voor Dirk ook lang geleden dat hij eens een restaurant had bezocht en hij genoot hier dan ook met volle teugen van.

Eenmaal weer verzadigd was het nog een klein eindje rijden naar het sportpark waar de oefenwedstrijd zou plaatsvinden en ook voor de organisatie aldaar niets dan lof, weg werd vrijgemaakt voor de brancard en we kregen een mooi plaatsje. Gelukkig was het weer ook ons van goede zinnen en bleef het zonnetje heerlijk schijnen (eigenlijk een beetje te veel maar ook daar werd aan gewerkt door ons een parasol te bezorgen als het echt nodig mocht zijn).

Ons werd toen ook verteld dat na afloop van de wedstrijd Dirk nog met alle spelers van Ajax op de foto zou gaan, alleen de conditie van hem liet dat helaas niet toe en zijn wij tijdens de rust weer terug gegaan richting Capelle aan den Ijssel.

Na de rit terug hebben Roel en Henk ons ook nog geholpen om Dirk weer terug te helpen op zijn bed en zijn daarna richting een hotel vertrokken want anders zou het wel erg laat worden voordat ze weer thuis zouden zijn.

Dirk heeft deze dag erg genoten,vond de rit met de ambulance al heel gezellig maar het ook in het echt zijn cluppie te zien spelen was een belevenis.

 

Roel en Henk en natuurlijk stichting ambulance wens nogmaals bedankt voor deze fantastische dag we hebben met zijn allen genoten.

Groetjes Dirk, Anja en Jacqueline

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan