Stille wens in vervulling

Door een zuster van de longafdeling van het Ziekenhuis werd ik geattendeerd op het bestaan van de Stichting Ambulance Wens.

Dat ik hiervoor in aanmerking kwam was natuurlijk best emotioneel.
Mijn zoon(20) en ik wilde heel graag nog eens een safari doen in de Beekse Bergen.

Het was al steeds uitgesteld vanwege mijn ziekte (sarcoidose). Het leek er niet meer van te komen. Mijn hele leven ben ik al gefascineerd van wilde dieren. Toch kon op 20 mei deze stille wens in vervulling gaan.

Samen met mijn zoon Arjan en mijn zwager Henk werden we ’s morgens om 10.15 uur thuis opgehaald. Het was die dag perfect weer, 20 graden en een lekker zonnetje en ik had een “goede” dag. De medewerkers van de Stichting Ambulance Wens, Wil en Arie waren zeer behulpzaam en zorgzaam kortom hele fijne mensen.

Om 12.00 uur kwamen aan op het park, na eerst “verneveld”  te hebben in de ambulance waren we toe aan koffie met koek. Dit hebben we lekker in ’t zonnetje op het terras genuttigd. Daarna een sanitaire stop gemaakt om vervolgens “op safari” te gaan.

Tijdens de safari hebben we de diverse soorten dieren gezien. Zebra’s giraffen, kangoeroes en kamelen. Halverwege de safari weer een tussenstop om de inwendige mens te versterken met uitzicht op de tijgers en de apen. Het leek wel of alle dieren net gegeten hadden, er was weinig spektakel. Maar zeker mooi om de dieren van zo dichtbij rustig te kunnen bewonderen.

Daarna de rit voortgezet en nog vele dieren gezien. Het was gezellig druk in het park. Ook veel  vrolijke kinderen zien genieten van de mooie dieren.

Omstreeks 16.00 uur zijn we huiswaarts gekeerd. Via een omweggetje over de Posbank ook nog extra van de mooie natuur en uitzichten genoten. We hebben de dag afgesloten met het eten van een heerlijk Italiaans ijsje van Talamini!

Ik kan terugkijken op een zeer bijzondere mooie onvergetelijke dag samen met mijn zoon (en zwager)

Hiervoor wil de Stichting  Ambulance Wens met name Wil en Arie heel erg hartelijk bedanken!!

 

Pia Nap

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan