Nog een maal terug naar het appartement.

Woensdag 11 mei was het dan zover. Om 10:30 uur was de wens ambulance met 2 geweldige vriendelijke medewerkers aanwezig bij het hospice Francinus de Wind in Waalwijk.

Deze dag, zal een grote wens van mijn nicht, in vervulling gaan. Nog een maal terug naar haar appartement, om te zien hoe alles er nog bij staat. Zij heeft daar maar 3,5 jaar mogen verblijven. Nadat haar man plotseling in oktober is overleden, kreeg zij op nieuwjaarsdag, bij het verlaten van de garage onder het appartementen complex, een epilepsie aanval. Uiteindelijk aangekomen in het ziekenhuis, werd er een hersentumor geconstateerd. Daar was niets meer aan te doen. Wel heeft ze nog enkele bestralingen gehad, maar dat was preventief.

Nu ligt ze al 4 weken in het hospice. En gaat elke dag een stukje achteruit.

 

Afgesproken was, dat men om 11:00 uur zou arriveren bij het appartement. Ik mocht haar begeleiden in de ambulance vanaf het hospice naar haar appartement. Daar aangekomen wachten familieleden op haar om gezellig met haar koffie te drinken en wat te kletsen. Ze is nog steeds, ondanks dat bijna niets meer gaat, een echte koffieleut. De koffie en het gebak waren verzorgd door haar beste vriendin die ze misschien al 60 jr. heeft. Verder was haar broer met diens echtgenote aanwezig, nog een neef met echtgenote, en ik zelf.

Zij heeft hier erg van genoten. De medewerkers hebben een aantal foto’s gemaakt, die wij later toegestuurd zullen krijgen.

 

Na een poosje vond zij het genoeg, en wilden naar huis, zoals ze zei. Na afscheid genomen te hebben van iedereen, vertrok het gezelschap, om nog een rondje te maken door waalwijk.

Hierbij werd een bezoek gebracht aan de Mariakapel, waar zij persoonlijk, geholpen natuurlijk door het ambulance personeel, een kaarsje heeft opgestoken en een Weesgegroet heeft gebeden.

Daarna heeft men de rit voortgezet, nog even langs het huis waar zij voordien heeft gewoond, en dan verder naar het hospice. Daar aangekomen is ze weer naar haar kamer gebracht en in bed gelegd. Zij was van alles heel erg moe maar wel voldaan.

 

Het was een zeer bijzondere dag. Mogelijk gemaakt door de Stichting Ambulance Wens.

De familie van mevr. en natuurlijk mevr. zelf, danken de stichting en al haar medewerkers hartelijk, dat zij de wens in vervulling konden laten gaan. Een donatie aan de stichting vonden wij daarom wel zeer gepast.

 

Hartelijke groeten namens allen, van haar neef.

Harrie van Zon

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan