Hij was helemaal in zijn nopjes

September 2007 kregen we te horen dat Laurens een hersentumor heeft.

Tegelijkertijd is er ook een probleem met zijn hart geconstateerd. Dit probleem heeft zich ontwikkeld naar zeer ernstig hartfalen. Helaas kunnen de specialisten niet veel meer voor hem betekenen. Hij gaat steeds verder achteruit en de slechte dagen volgen elkaar steeds sneller op. Er op uit gaan is er bijna niet meer bij.

De wijkverpleegkundige vertelde dat ze een ambulance van de Stichting Ambulance Wens had zien rijden en vroeg aan Laurens of hij dat leuk zou vinden. Enthousiast vertelde hij dat hij graag een uitzending van radio 2 wilde bijwonen. Hier heeft hij zelfs al over gesproken voordat hij ziek werd. Niet lang daarna kregen we een telefoontje van de stichting; woensdag 11 mei is de dag! Tijd voor Twee met Frits Spits.Helemaal geweldig!

 

Rond Half 11 kwam de ambulance voorrijden. Bij kennismaking kreeg mijn man, zoals wij “hem” nu noemen, de ambulance beer overhandigt. Onderweg heeft deze beer zich nog zeer nuttig gemaakt als neksteun. In Hilversum werden we al opgewacht en heel vriendelijk ontvangen. Op naar de studio…

Bij binnenkomst zag je Laurens meteen helemaal stralen. De techneut en iemand van de regie waren al aanwezig en al snel kwam ook Frits Spits binnen.

Laurens had al snel een plekje gezien waar hij wilde zitten…naast de techneut met alle toeters en bellen.

Hij was helemaal in zijn nopjes. Het programma begon en Laurens heeft alles goed kunnen bekijken en lekker zitten kletsen met de mensen. Ook Frits Spits nam de tijd om tussendoor met Laurens te praten.

 

Rond 13.30 uur gaf Laurens aan dat hij naar huis wilde. We hebben iedereen bedankt en gedag gezegd. Als verassing kreeg hij nog het Top 2000 spel en het boek

Groeten Uit Grolloo aangeboden. Een prachtige herinnering om thuis mee na te genieten.

 

Moe maar voldaan viel hij in de ambulance in slaap.

Bij thuiskomst hebben we nog wat met de mensen van Stichting Ambulance Wens gedronken en nagepraat.

 

Hij heeft genoten! Alles was keurig geregeld en verzorgd, zowel vanuit de stichting als bij radio 2. Wij willen dan ook iedereen die deze dag heeft mogelijk gemaakt heel erg bedanken! Deze dag pakken ze hem nooit meer af!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Laurens en Angelique

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan