Dol-Fijn!

Beilen, 17 oktober 2010:
Na bijna vier jaar te strijden tegen een hersentumor ziet de toekomst er voor mijn vrouw Herma er niet meer rooskleurig uit, er zijn geen vervolgbehandelingen meer mogelijk…….
Op de vraag welke wensen Herma nog had antwoorde ze “een weekendje Londen of Parijs, dagje Amsterdam, of dolfijnen lijkt me wel wat”. Een goede vriendin had dit ter harte genomen en via, via kwam ze in contact met de stichting Ambulance Wens. Afgelopen woensdagochtend  zijn de gegevens aan hun doorgegeven en eind van de middag kreeg ik van hun coördinator een telefoontje of “het ons zondag (vandaag) schikte om met ambulance en verpleegkundige begeleiding naar het Dolfinarium te gaan”.
Vandaag was het dan zover, Daaf en Hanny (Ambulance Wens vrijwilligersechtpaar) hebben Herma, Arne, Roos en mij vanmorgen om 10.00u opgehaald met een Ambulance, we mochten allemaal naast Herma die op de brancard lag, achterin de ambulance  gaan zitten. Onze vriendin had met haar moeder de rolstoel van Herma ondertussen naar het Dolfinarium gebracht, want die paste er niet meer bij in de ambulance.
Na Herma te hebben overgezet in haar rolstoel gingen we naar de Droomwens dolfijnen show, omdat Herma in een rolstoel zat mochten we vooraan het bassin plaatsnemen. De foto’s van de show zijn helaas mislukt, want dikke waterspetters op de lens….. en natte kinderen want die hadden we bij ons op schoot gezet, maar zeer de moeite waard. Na de show werden we opgehaald door een nichtje van onze vriendin die dolfijnentrainster is in het Dolfinarium. We kregen uitgebreid de gelegenheid om een dolfijn te aaien, vis te voeren, vragen te stellen en de kinderen mochten de dolfijn kunstjes laten doen door tekens met hun vingers te laten geven, SUPER!
Na een lekkere patatmaaltijd en de Robbenshow is Herma op de brancard verder vervoerd, want erg moe. Daarna nog even naar de haaien en roggen geweest en weer op weg naar huis. Het was een onvergetelijke SUPER dag! We hebben genoten. Gelukkig zijn er nog veel mensen die als vrijwilliger ‘de wereld een beetje beter maken’.
 
BEDANKT!
hartelijke groet,
Arjan, Herma, Arne en Roos Bijlsma

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan