Bavaria City Racing 2010

22 augustus 2010,

 

ROTTERDAM, om 11:30 kwam de ambulance aangereden hierin zat de heer Ton van den Heerik samen met zijn broer Piet en twee vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens, Patrick en Desiree ?

 

Na kennismaking gingen we het paddock in, hier stonden alle auto’s waar het om ging en natuurlijk ook de coureurs. Op het moment dat hij een echte raceauto zag (de auto van Kelvin Snoeks een Formule 2) kwam er een grote glimlach op het gezicht van Ton.

 

Hier kon hij zijn belevingen vertellen van zijn liefde voor de autosport. Daar wist hij vol enthousiasme erg veel over te vertellen.

 

Na het gesprek gingen we naar de volgende auto’s (de Ferrari’s van VEKA Racing). Dit is zijn grote liefde zoals een ieder die hem kent weet te beamen.

 

Hier kwamen wij Peter Versluis tegen een echte Ferrari coureur. Aan de blik in zijn ogen kon je goed zien dat dit zijn echte liefde is. Hij kon alles over de Ferrari’s vertellen. Dit viel bij een ieder erg goed in de smaak. Zo erg zelfs dat Peter Versluis een half uurtje later Ton persoonlijk een pet van Ferrari kwam overhandigen met handtekening van hem zelf.

Dit vonden wij heel erg leuk om te zien en het raakte ons best wel even, maar hier doen we het ook voor.

 

Toen we de rit vervolgden kwamen we bij Minardi waar Christijan Albers al klaar zat in de Two Seater Formule 1 auto voor de eerste rit. Ondanks dat er binnen 6 minuten gestart moest worden werd er toch erg veel tijd aan ons besteed om het van dichtbij mee te kunnen maken. Er werd zelfs ruimte in de tent gemaakt zodat Ton een praatje met Christijan Albers kon maken.

 

Na het wegrijden moesten we snel naar de overkant van het paddock richting de stand van Renault. Hier kwamen we Ho-Pin Tung tegen die even naar ons toe kwam om een handtekening te zetten op het T-shirt van Bavaria City Racing die we aan Ton hadden gegeven. Het duurde niet lang of Vitali Petrov kwam ook een handtekening zetten met een persoonlijk woordje in het Russisch

Wij vervolgden onze weg door het paddock waar we nog opgehouden werden door Tom Coronel bij de stand van McGregor. Na een gezellig praatje en een handtekening besloten we om midden op het paddock te gaan staan.

 

In het midden van het paddock gingen we op een vluchtheuvel staan en kwamen er naast de vele mooie racebolides een aantal bekende Nederlanders naar ons toe zoals: J.P.Balkenende, C.Eurlings, A.Aboutaleb, R.Heilbron, R.Kamphues en B. Koeten.

 

Helaas begon het stevig te regenen, maar daardoor werden we uitgenodigd door Rob Kamphues om mee te lopen naar de tent van Bas Koeten Racing waar hij ook een auto tot zijn beschikking had. Hier hebben wij kunnen schuilen en werd iedereen een drankje aangeboden. Rob Kamphues wist zelfs Yelmer Buurman over te halen om zijn persoonlijk gedragen pet aan Ton te geven. Hierop kon Rob niet achter blijven en gaf zijn teamshirt af dat hij die dag gedragen had.

 

Wij hebben in totaal maar liefst een half uur staan praten met Rob Kamphues, helaas werd het daarna tijd om terug te gaan richting huis.

 

Met dank aan Piet van den Heerik  en Stichting Ambulance Wens om deze laatste wens voor Ton mogelijk te maken.

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan