Pootje baden

 

Hierbij onze geweldige dank aan uw instelling Stichting Ambulance Wens, welke het mogelijk heeft gemaakt om mijn zus Mevr. E.M. Hoogers-van Kempen (Els) nog eenmaal te laten “pootje baden” in de zee op Kijkduin.
 
Hierbij wordt in de eerste plaats onze grote dank gebracht aan Mariet Vullings en Roel Schoppen, geweldig zulke mense te ontmoeten die geheel vrijwillig hun liefde te uiten naar mensen door hen toch nog een lichtpuntje te geven>
 
Het was een prachtige dag 20 juli jl. Afspraak dat mijn zus uit Hoogeveen werd opgehaald uit Weidesteyn (verpleeginrichting) en wij haar zouden ontmoeten op Kijkduin bij het Atlantic Hotel. In de verte zagen wij de ambulance al aankomen. Het was een drukke dag aan het strand met veel badgasten.
Na het gezamenlijk koffiedrinken met wat “lekkers” had Roel in stil overleg met Mariet geregeld met de politiepost beneden op het strand dat zij in een pickupwagen van de politie gereden kon worden naar de vloedlijn. Wat een grote verrassing, met de kundigheid van een hele goede chauffeur reden wij met de ambulance naar de politiepost beneden en daar stonden de 2 agenten ons al op te wachten. Na overlading op de politieauto reden wij naar de vloedlijn tussen alle badgasten door.
Eenmaal aan de vloedlijn is zij geholpen voorzichtig lopend naar het “water” om nog eenmaal met de pootjes in het water te gaan. (zie foto’s). Genoten heeft zij, dit was een hele grote wens. Wij hebben als kind dichtbij Kijkduin gewoond en zijn daar geboren en getogen. Vroeger naar het strand was een feest en dan de zee heerlijk was dat altijd.
 
Hierna hebben wij een rondrit door Den Haag-Scheveningen gemaakt, langs vele bekende herinneringen zoals de open tram lijn 14 met houten banken en dan door het Kurhaus naar de Pier. Roel wist heel behendig de ambulance te manouvreren om tot voor de ingang van het Kurhaus te komen! Ook langs ons jeugdadres in de Vruchtenbuurt, de school basisonderwijs en voortgezet onderwijs, geweldig was het!
 
In Scheveningen werden wij bij de vermaarde vishandel Simonis aan de binnenhaven hartelijk ontvangen en zij hebben ons in de Kombuis ontvangen waar wij werden getrakteerd op heerlijke kibbeling en spa water.
 
Een prachtige en dankbare dag om niet te vergeten, geweldig!
 
Nogmaals onze bijzondere dank aan de geweldige en lieve inbrengst van Mariet en Roel om dit voor Els en ons te geven!
 
Vriendelijke groeten en heel veel goeds met dit prachtige werk.
Donatie volgt!
 
Folkert en Hannie de Vries

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan