Lachende rasoptimist

De nagenoeg eeuwig lachende rasoptimist Joep ‘Opa’ Mennen was het lachen, sinds zijn verhuizing van Limburg naar een verpleegtehuis in Brabant, even vergaan. Om de blijdschap weer even terug te brengen in zijn leven, moest er zeker iets ondernomen worden. Opa Joep zou het namelijk prachtig vinden om nog een laatste keer langs te kunnen gaan bij zijn dochter en kleinkinderen in het in Utrecht gelegen pittoreske dorp Den Dolder. Opa Joep, die heden ten dage in een verpleegtehuis in Veghel verblijft, is zelf niet meer bij krachten om de lange reis richting Den Dolder zittend te kunnen ondernemen. De zware doch nobele vervoerstaak viel ten deel aan de helden Sander en Jolanda van Stichting Ambulance Wens. Het hartverwarmende tweetal zette alle eigenbelangen opzij en bezorgden opa Joep een dag om nooit te vergeten…

 

Rond een uurtje of 11 in de ochtend werd het halve dorp wakker gemaakt door de werkelijk oorverdovende geluiden van de sirene van de kanariegele ambulance. Eenmaal aangekomen bij het huis van zijn dochter, werd opa Joep warm onthaald door zijn twee dochters en andere naaste familie. Opa Joep straalde zichtbaar van blijdschap. Na fijn met de kinderen, kleinkinderen en ‘koude kant’ gebak te hebben gegeten, wachtte opa Joep nog een aangename verassing. Zijn kleindochter zou namelijk langskomen met zijn allereerste achterkleinkindje.

 

Iets anders wat opa Joep al van jongs af aan blij maakte, was het zien en ervaren van een prachtige bosrijke omgeving. Samen met zijn twee dochters, een van zijn schoonzoons en twee trouwe viervoeters kon opa Joep genieten van het prachtige bos. ’s Middags werd dit kunststukje nog eens overgedaan door de lieftallige Jolanda en Joep’s (ook best wel lieftallige) dochters!

 

Helaas komt aan al het goede een eind… Na het avondeten en een ongelooflijk fijne dag was het alweer tijd voor de, van oor tot oor glimlachende, opa Joep om naar huis te gaan. Tot aan het moment dat de ambulance weer wegreed was de blijdschap op opa Joep’s gezicht zichtbaar.

 

We willen Sander en Jolanda allebei ongelooflijk bedanken voor al het goede dat zij voor opa Joep en de rest van de familie hebben gedaan. Het is echt ongelooflijk dat mensen zoals zij hun kostbare vrije tijd vrijwillig opgeven om andere mensen nog eenmaal de dag van hun leven te geven! Werkelijk onnoemelijk bedankt voor alle goede zorgen!

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan