Een geweldige ontmoeting met Femke Halsema!

Al vanaf dat zij voor het eerst lijsttrekker werd van GroenLinks, 7 ½ jaar geleden, ben ik ‘fan’ van Femke Halsema. Zo’n goede politica en sterke vrouw die strijdt voor haar goede ideeën en voor kwetsbare mensen! Helaas heb ik haar nooit kunnen ontmoeten; ik ben door mijn ziekte al 10 jaar erg beperkt en de laatste 5 ½ jaar kom ik de deur vrijwel niet meer uit, omdat ik te weinig kracht heb om een tijdje in mijn rolstoel te zitten. Wel schrijf ik Femke al jaren vaak via Internet, sinds driekwart jaar via twitter, ze schrijft soms even iets terug, erg leuk. Zondag 30 mei zou Femke op campagne naar mijn woonplaats komen, maar het leek helaas dus onmogelijk om erheen te gaan. Wat fijn dat er een organisatie als de Stichting AmbulanceWens blijkt te zijn, die mijn grote wens om Femke eindelijk echt te ontmoeten in vervulling kon laten gaan! Een lieve vriendin vond de site op Internet en heeft het voor me geregeld. Geweldig!

 

Met een ambulance komen, op een brancard, ik moest eerlijk gezegd wel even iets overwinnen, nu zou iedereen zien hoe slecht het met me gaat en ik wil me graag goed en sterk voordoen. Maar hoe weinig belangrijk is het wat anderen van je denken, zeker als je grote wens vervuld wordt! En eigenlijk was het gewoon juist extra leuk, want naast Femke zelf kwamen ook de nr. 4 van de GroenLinks kieslijst, kamerlid Mariko Peters, en de fractieleiders van GroenLinks Dordrecht en Drechtsteden mijn hand schudden. Het gaf me een soort sterk verjaardagsgevoel.

 

Al vroeg stonden de sympathieke mannen Jan en Patrick van Stichting AmbulanceWens voor mijn deur en daar ging ik, naar Femke! Het weer leek helaas niet mee te werken, dus over de leuke nieuwe kleren die iemand nog gauw voor me gekocht had, moest ik mijn regenjas aan. Toen ik in de ambulance wachtte tot Femke zou aankomen stortregende het, maar zodra ze aankwam werd het droog… We hebben het hele uur geloof ik 5 druppels gehad, wat een geluk. En Patrick en Jan hadden me zorgzaam en goed ingepakt en gezorgd dat ik weinig last had van de wind.

 

De ontmoeting met Femke was echt geweldig! Ze was de bus nauwelijks uit of ze kwam al naar me toe, warmte en hartelijkheid uitstralend: “Hallo, wat fijn dat je erbij bent!” Ondanks dat het voor haar de zoveelste keidrukke campagnedag was, nam ze echt even de tijd voor me, fantastisch. Ik heb geloof ik 10x gezegd hoe leuk ik het vond. Aan het begin van haar toespraak, een tijdje later, heette ze me ook nog warm welkom, “Wij zijn twittervrienden”, wat tof dat ze me zo noemde. Bij het onderwerp Gezondheidszorg keek Femke toen ze de chronisch zieken noemde naar mij. Wat fijn en troostrijk om haar te horen zeggen dat ze zich sterk maakt voor een menselijke gezondheidszorg, dichtbij, zonder drempels, met bijvoorbeeld een thuiszorg die tijd en aandacht voor je heeft! Na afloop kwam Femke nog even naar me toe, schreef mijn naam en “Fijn je te ontmoeten! Femke” voor me op een poster en gaf me nog een klein presentje, met nota bene het excuus dat ze geen bloemen voor me had. Ach, wat lief, maar dat hoeft toch ook niet…!

 

Het was echt een geweldige ervaring, ik heb er geen woorden voor. Stichting AmbulanceWens, Jan en Patrick, heel erg bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt!

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan