Dagje Efteling

Op 26 mei was het zover! Nadat tante Lien de leuke ‘SAW-beer’ van Jaap en Sonja, de medewerkers van de Stichting Ambulance Wens in ontvangst had genomen, kon het dagje Efteling voor haar echt beginnen. Het weer zag er wel onvoorspelbaar uit. Zou de beer – ‘de dagmascotte’ – zorgen voor droog weer? Maar weer of geen weer, tante Lien die vanaf mei palliatieve zorg ontvangt in een woonzorgcentrum, zag deze dag haar grote wens – ‘ik ben mijn hele leven nog nooit in De Efteling geweest’ – in vervulling gaan.

 

Nadat de ambulance was geparkeerd en tante vriendelijk werd onthaald door medewerkers van De Efteling gingen we met SAW-kanjers Jaap en Sonja, niet alleen zeer deskundig, maar ook erg betrokken, behulpzaam én gezellig, eerst koffiedrinken met wat lekkers in de PandaDroom. Niet alleen een droom voor panda, maar ook voor tante! Na het sprookjesbos en de nieuwe sprekende sprookjesboom te hebben bewonderd, reden we na een gezellige lunch – tante Lien nam zelfs een glaasje witte wijn! – in het stoomtreintje het park rond. Een belevenis voor tante Lien: ze genóót! In de namiddag begon het een klein beetje te regenen. Niet erg, want na de binnenattractie Fata Morgana was tante moe, maar zeer voldaan en was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

 

Dankzij de Stichting en vooral Jaap en Sonja heeft tante Lien een geweldige dag gehad. Regelmatig kijkt ze in haar fotoalbum en praat ze over deze fantastische dag. En de beer? Die heeft een ereplaatsje in haar kamer…

 

Lien Boedart en familie bedankt de Stichting – met name Jaap en Sonja – nogmaals hartelijk voor deze geweldige dag!

 

26 mei 2010

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan