Wij geloven daar heilig in

Gaat het? Moeten we je rechtop zetten? Of wil je liever liggen? Gerard en Marloes vragen mijn echtgenote Diny naar de voor haar juiste houding op het bed van de ambulance, dat zojuist in Sportpaleis–Ahoy naar binnen gereden is. Het concert van the Gaither Vocal Band, Ernie Haase & Signature Sound e.a. staat op punt van beginnen. Diny heeft kanker in een vergevorderd stadium. Haar laatste wens: dit concert, waar gezongen wordt van God, van de hemel en het eeuwig leven… Wij geloven daar heilig in.

Eerder die dag reed de Stichting Ambulance Wens bij ons voor in Winschoten. Direct worden spijkers met koppen geslagen. Gerard vroeg naar de conditie van Diny, waar de kanker zit, hoe het zit met medicijnen e.d. Diny is met haar laatste traject bezig, maar op dit moment is medisch handelen niet direct noodzakelijk. Een paar uur later zijn we al bij de artiesteningang van Ahoy. Een reis, die met eigen auto niet meer mogelijk is, blijkt met de ambulance gladjes te verlopen.

Het concert wordt een belevenis op zich. Vooraf praten met de Amerikaanse gospelartiesten, op de foto, handtekeningen verzamelen en op het laatste moment naar binnen voor het concert. Na afloop gaat de reis naar Van der Valk waar Diny als een blok in slaap valt. De volgende morgen staan de volgende vrijwilligers voor de deur om ons wederom per ambulance naar Winschoten te brengen. Hans en Reina brengen ons nog even binnen bij het restaurant waar we al eerder gedineerd hebben. Voor Diny een bijzondere verrassing. Nog één keer aan dezelfde tafel met uitzicht op het riet en de vogels. De terugreis verloopt even goed als de heenreis. Het was een fantastisch concert, een bijzondere ervaring. We zijn de Here God dankbaar voor dit concert en voor elke dag die ons nog samen gegeven wordt. En we zijn de Stichting Ambulance Wens dankbaar dat zij de reis naar Rotterdam mogelijk gemaakt heeft.

Mede namens mijn vrouw Diny,

Fred Nijland

                                    _________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan