Voor het laatst genieten van zijn stad

20 oktober 2009

De voorbereiding voor de rit van morgen is klaar. Alles staat klaar.

Broodjes, stomamateriaal,drinken,geld,kleren etc. Alles is gepakt en staat klaar om de wens van Opa Okko morgen 21 oktober in vervulling te laten gaan.

De wens van Okko is om nog een keer het graf van zijn vader te bezoeken in Groningen.

De wintervaste viooltjes staan ook klaar om mee te nemen voor op het graf.

Daarna een ritje door de stad Groningen zijn geboorteplaats.Voor het laatst genieten van zijn stad en natuurlijk de Martinitoren.Vanuit Groningen wil Okko nog naar Termuntenzijl waar je goede vis kunt eten.

21 Oktober.

Om 10.00 staat de Stichting Ambulance Wens in Almelo voor de deur. Helemaal uit Rotterdam om Okko een mooie dag te geven en hem te laten genieten.De brancard is geinstalleerd met zijn eigen matras en electrische deken.Geweldig toch!

Dit wordt mijn laatste rit zei Pa. Maar we gaan er samen van genieten zeiden we samen in tranen!

Tijdens de rit vertelde hij dat er veel veranderd is sinds hij nog op de bestelauto reed van Geevers .Hij kijkt zijn ogen uit, al zolang niet meer hier geweest.

In Assen bij van de Valk hebben we met ons allen en natuurlijk ook de vrijwilligers van de Ambulance Wens koffie gedronken met gebak erbij.In het zonnetje heeft Okko zijn sigaretje kunnen paffen en kunnen we er weer tegenaan.Op naar Groningen.

We zijn doorgereden naar de begraafplaats waar zijn vader ligt.Met de ambulance het terrein op om vervolgens op de brancard bij het graf te komen.

Een man op een grasmaaier kwam ons achterna om te kijken wat die ambulance deed op het terrein.

Aan hem verteld van de Stichting Ambulance Wens en hij was helemaal verbaasd en tegelijk ontroerd.

Dat dit nog mogelijk is zei hij geweldig!

Pa was heel geemotioneerd maar blij dat hij dit nog kon doen.Okko heeft zijn winterviooltjes samen met Liesbeth op het graf gezet.

Wel zei Okko : Jan(is zijn oudste broer) moet wel een keertje de heideplant snoeien wat op het graf staat die is groot.

Terug naar de ambulance zijn we door de binnenstad van Groningen gereden Geweldig vond hij dit.

Over de Grote Markt om de Martinitoren nog eens goed van dichtbij te bekijken en dat is gelukt. De Oale Grieze staat er nog.

Daarna doorgereden naar Termuntenzijl waar hij met zijn vrouw Liesbeth altijd een visje ging eten. Dit is traditie geworden.De mensen van het vispaleis waren ontroerd dat iemand zo nog zijn wens in vervulling kon laten gaan. Op de brancard ging Okko naar binnen voor zijn vis.

Iedereen moest vis eten ook de vrijwilligers van de Ambulance Wens aten gezellig mee.

Dit was geweldig. Wij als kinderen en kleinkinderen hebben nu nog samen met Opa Okko zijn beroemde en de lekkerste vis gegeten.Super!

En als afsluiting zijn we met z’n allen de dijk opgereden om Okko de zee te laten zien!

En na een mooie en emotionele dag heeft Okko samen met zijn vrouw Liesbeth, kinderen en kleinkinderen een super dag gehad.

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor deze bijzondere dag en dat ze door gaan met de wensen te vervullen van velen!

 

De allerliefste groeten van Okko en Liesbeth van Hemmen,kinderen Nadine, Lars en  Patrick (schoonzoon) en kleinkinderen Kevin en Rowen!

NOGMAALS BEDANKT !

                                     ___________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan