Een fantastische middag

Zaterdag 11 juli zou het eindelijk zover zijn: een familiereünie met bijna alle ooms en tantes, kinderen en kleinkinderen, waarvan sommigen elkaar jaren niet of nog nooit gezien hadden. Mijn moeder, sinds een jaar kankerpatiënt en na een flink aantal chemokuren helaas uitbehandeld, wilde hier heel graag bij zijn.

Dit leek geen probleem, totdat ze kortgeleden ineens hard achteruit ging en een week voor de reünie zelfs permanent in bed belandde omdat ze niet meer kon lopen. Wat nu?

Toevallig las ik een dag later iets over een ambulance die hielp bij het vervullen van laatste wensen, en zo kwam ik bij de Stichting Ambulance Wens terecht. Dezelfde avond een formulier ingevuld op internet en de volgende dag werd ik al gebeld: “hoe laat kunnen we haar ophalen?”

Inmiddels heel erg ziek, keek ze de hele week alleen nog maar uit naar de zaterdag van de reünie, en eindelijk was het dan zover: de ambulance reed voor en dankzij de vrijwilligers konden ze al snel op weg van Spijkenisse naar Mijnsherenland, waar de familie zich verzamelde op het Recreatieoord Binnenmaas.

Het was super: het weer bleef goed en iedereen kwam met mijn moeder een praatje maken, de brancard vlakbij de tafels waardoor ze er echt bij kon zijn. Nog een keer verplaatst voor een beter zicht, dankzij de goede zorgen van de vrijwilligers ontbrak het haar aan niets. Uiteindelijk gaf ze aan dat ze erg moe werd,  maar intussen was ze er al bijna 3 uur dus dat was niet zo vreemd. Afscheid genomen van iedereen en ze kon weer op huis aan. Daar aangekomen is ze heerlijk in bed gelegd , moe maar voldaan na een geweldige middag.

Ze heeft genoten, en wij met haar, we beseffen dat dit zonder de hulp van Ambulance Wens niet mogelijk was geweest. Daarom bij deze onze hartelijke dank aan de Stichting en in het bijzonder aan Joyce en Nico, de fantastische vrijwilligers die zo goed voor mijn moeder gezorgd hebben.

Om ook concreet iets te kunnen doen voor de Stichting Ambulance Wens, hebben wij tijdens de reünie een pot neergezet waarin iedereen een bijdrage kon doen voor de kosten, en wat overbleef is inmiddels gedoneerd aan de Stichting, waardoor ik een bedrag van € 200,= heb kunnen overmaken.

Namens de familie, wens ik jullie veel succes met de voortzetting van dit geweldige initiatief!

                                                   _______________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan