Heerlijke dag bij de Philips Harmonie

Beste medewerkers van Stichting Ambulancewens,

Hierbij een klein verslagje van een heerlijke dag bij de Philips Harmonie.

Als gezin heeft het een enorme impact als je te horen krijgt dat je vader ongeneeslijk ziek is.

Op allerlei wijze probeer je zoveel mogelijk kwaliteit uit elk moment te halen.

Zijn leven heeft altijd in het teken van zijn muziek gestaan. Tot op 85 jarige leeftijd heeft hij nog tromppet/saxofoonles gegeven.

Het was dus ook bijzonder voorrecht om samen met hem te kunnen genieten van een repetitie van het voorjaarsconcert van zijn Harmonie waarvan hij 28 jaar lid is geweest.

 

De rit per ambulance was al genieten. Het personeel van de ambulance stelde mijn vader op vriendelijke en voorkomende wijze gerust waardoor de reis naar het High Tech Centre waar de repetitie plaats zou vinden, op ontspannen wijze verliep.

Eenmaal daar aangekomen werd hij door oud leden welkom geheten en mooie herinneringen en “hoe gaat het met jou” vlogen over en weer.

De muziek werd door mijn vader met volledige concentratie gevolgd . Hij heeft intens genoten van alle bekende klanken. De dirigent werd als uitstekend beoordeeld.

De klarinetten werden goed bevonden maar…………………..de trompettisten waren beter. Ach, een inside grap van een trompettist in hart en nieren dat moet kunnen!!.

Iedereen deed zijn best om er iets speciaals van te maken, even een extra gesprekje, weet je nog toen en toen, een toespraak, en het bekijken van oude foto’s. Dit alles onder de attente en oplettende zorg van het ambulancepersoneel dat steeds op de achtergrond aanwezig was.

Mijn vader geniet nog steeds na van de cadeau gekregen cd’s, maar vooral van de warme en hartelijke reacties die hij die dag heeft mogen ontvangen.

Aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt , leden van de Philips harmonie en de Stichting Ambulancewens, enorm bedankt!!!

 

Namens de familie van Jan Hendriks,

 

Marion de Bont-Hendriks

                                        ___________________________

 

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan