Klauterland

Op woensdag 21 januari jongstleden ben ik met mijn ernstig zieke zus en haar twee kinderen van 11 en 12 jaar naar de indoor speeltuin Klauterland in Tiel geweest.

 

In de week hiervoor werd mij door een verpleegkundige van de Hospice in Tiel, waar mijn zus sinds 15 december verblijft, gevraagd of ik met mijn zus mee wilde nadenken over wat zij als laatste wens nog zou willen gaan doen of zien.

Ik vond dit een geweldig initiatief en ben hier gelijk met haar over gaan praten. Na wat opties bekeken te hebben werd het uiteindelijk een indoor speeltuin omdat ze erg graag iets met haar kinderen wilde gaan doen. We zouden naar de speeltuin in Eindhoven gaan,maar dat was uiteindelijk op de bewuste dag, te belastend voor haar. De mensen van Ambulance Wens hebben op deze ochtend zelf nog de indoor speeltuin in Tiel geregeld waar we met open armen werden ontvangen. De kinderen konden daar de hele dag gaan klauteren en klimmen terwijl hun moeder, mijn zus, genietend naar hen kon kijken.


Mijn zus werd door de speelruimte heen gereden zodat ze Jan en Joella ( haar kinderen) van de glijbanen kon zien afkomen en kon genieten van het speelplezier wat de kinderen hadden.

Gerard en Hans, van de Ambulance Wens, stelde goedmoedig  plagend voor om haar het spookhuis door te rijden maar dat vond ze toch niet zo’n goed idee…….al die enge geluiden en dat donkere, dat moesten Gerard en Hans zelf maar doen, aldus mijn zus.

Na 2 uurtjes van haar spelende kinderen te hebben genoten was alle energie op en gingen we terug naar de Hospice.

Moe maar voldaan viel ze vrijwel direct in slaap……..zowel mijn zus, als de kinderen en ik zelf hebben erg genoten van deze twee intensieve maar waardevolle uurtjes.


Gelukkig heeft ze haar laatste wens nog bewust mee kunnen maken en hebben haar kinderen nog een mooie herinnering van hun moeder overgehouden aan deze bijzondere dag.

Helaas heb ik na deze dag niet tot minimaal meer met mijn lieve zus kunnen praten en heeft ze alle mooie foto’s van deze dag niet meer kunnen zien. Mijn lieve, zorgzame en dappere zus is op 24 januari overleden in bijzijn van haar kinderen en familie.

 

Ik wil mijn collega’s van de Hospice bedanken voor het nemen van dit initiatief en de mensen van de Ambulance Wens wil ik ontzettend bedanken voor hun enthousiasme, betrokkenheid en het realiseren van haar laatste wens.

                                                _________________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan