Lukas

Begin oktober 2007 kregen wij de bevestiging dat Lukas een osteosarcoom (botkanker) in zijn rechterbovenbeen had ter grootte van 26 cm.

Na deze diagnose volgde een periode van chemotherapieën, operaties en veel tegenslagen waardoor Lukas weken in het Leids Universitair Medisch Centrum of thuis op bed heeft moeten doorbrengen.

Bij de controle in augustus 2008 was alles nog 100% en als Lukas bij de volgende controle in september 2008 zijn been 15 cm kon optillen dan zou hij uit zijn gipsbroek mogen en kon hij beginnen met revalideren.

Plotseling kreeg Lukas op 6 september 2008 verhoging en had hij moeite met zijn ademhaling. Dezelfde avond lag hij weer in het ziekenhuis met verdenking op vocht achter de linkerlong.

Op 12 september 2008 kregen we de vernietigende uitslag: er zaten uitzaaiingen in de longen en op het longvlies en hierdoor was genezing niet meer mogelijk.

Op 24 september 2008 ging Lukas naar huis met een levensverwachting van enkele weken.

Op 8 november 2008 is Lukas op 21 jarige leeftijd overleden. 

 

Via het management van Jochem Myjer hadden wij kaartjes geregeld voor Lukas en zijn vriendin om een voorstelling bij te wonen en om zo even uit alle ellende te ontsnappen.

Voor het vervoer werd de Stichting Ambulance Wens ingeschakeld. Dat dit op zeer korte termijn geregeld moest worden, was geen probleem, want de vrijwilligers stonden direct klaar om ons te helpen.

Op de dag van de voorstelling moesten wij afbellen, Lukas was te zwak.

Ondanks dat Lukas geen gebruik heeft kunnen maken van de Stichting Ambulance Wens is hij, en de rest van de familie, de vrijwilligers ontzettend dankbaar voor hun inzet.

          

Lukas had aangegeven dat hij bij de crematie liever een donatie in plaats van bloemen wilde.

De donatie zou ten goede komen aan de “Stichting Ambulance Wens”. 

Het totaal aan donaties is € 1260,00

Op 15 februari 2009 heeft de volgende donatie plaats gevonden;

Donatie Rugby Club Hilversum:  € 640,00

 

 Rob, Andrea en Christoph Lansink

                                              ___________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan