De zee zien in Vlissingen


Paula van Stee’s wens: Nog één keer de zee zien in Vlissingen.

 

Als geboren en getogen Zeeuwse was het Paula’s hartewens om nog eenmaal de zee te zien vanaf de boulevard van Vlissingen waar ze zoveel heerlijke vakanties doorbracht. Haar wens werd verhoord en – het kon niet mooier – gepland op maandag 24 november, haar 79e verjaardag.

 

De avond daarvoor maakten we ons behoorlijk zorgen of het allemaal wel door kon gaan want het sneeuwde en was glad, dus de rit zou een hele onderneming worden, en zou het niet veel te koud zijn voor Paula op het strand? Maar ja hoor, sneeuw en ijs trotserend, kwam stipt om 10 uur, de auto van Ambulance Wens voorrijden bij het Zorghotel in Veghel. Paula werd comfortabel geïnstalleerd op de brancard en ging zingend de ambulance in. Wat kon haar dat slechte weer schelen… ze ging naar Vlissingen!

Vanaf de eerste minuut was ze in goede handen bij chauffeur Marco en ziekenverzorger Fred. Met humor en een geweldige bereidwilligheid hebben ze al haar wensen – ook de kleine wensjes die onderweg opkwamen – in vervulling doen gaan. Niets was te veel of te lastig, ze hadden alle geduld en hebben Paula de hele dag als een vorstin behandeld.

 

Na aankomst op de boulevard reed de ambulance eerst langs haar oude vriend, het beeld van Michiel de Ruiter. Tussen de middag, terwijl wij met z’n allen genoten van koffie met Zeeuwse bolussen, knapte het weer wonder boven wonder helemaal op. Onder een strakblauwe hemel vond de ambulance een afrit naar het strand en Paula werd met brancard en al op een zonnig, windstil plekje neergezet. Daar hebben we met z’n allen kunnen genieten van het strand en de Westerschelde (met Breskens zichtbaar aan de overkant). Het was een ‘gouden’ moment met die mooie lage zon, het prachtige uitzicht, en haar dierbaren om zich heen. Een bijzonder afscheid; heel mooi om dat samen zo intens te kunnen beleven.

Wij willen Stichting Ambulance Wens ontzettend bedanken voor hun liefdevolle werk, en in het bijzonder Marco en Fred voor hun zorg en toewijding. De AmbulanceWens beer werd bij thuiskomst Fredje genoemd en is gedurende Paula’s laatste week constant aan haar zijde geweest. Dank ook aan Jacqueline die het initiatief nam om Paula’s wens in te dienen. Het was een onvergetelijke (verjaar)dag en voor ons als familie een unieke, onuitwisbare herinnering!! Op dinsdag 2 december is Paula overleden.

 

De kinderen.

                            _______________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan