Ajax

AJAX – fan

Nadat ik een reportage had gezien op televisie over Stichting Ambulance Wens, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Kees Veldboer in verband met de wens van een terminale patiënt, die ik als verpleegkundige verzorg. Omdat de levensverwachting van deze patiënt erg kort is, was er spoed geboden. Dit was op maandag 8 december 2008. Op dinsdag 9 december kreeg ik een telefoontje dat alles geregeld was!

De mijnheer om wie het ging, is een AJAX-fan in hart en nieren. Zijn kamer in het ziekenhuis staat vol met AJAX attributen. Zijn wens was dan ook om nog één keer een wedstrijd van zijn favoriete club te mogen bijwonen. En die wens is in vervulling gegaan…

Vrijdag 13 december heeft hij AJAX – NAC bijgewoond. Warm gekleed in AJAX outfit werd de patiënt door twee vrijwilligers opgehaald uit het ziekenhuis. De nacht ervoor heeft hij van opwinding niet kunnen slapen.  Bij de Arena werd hij fantastisch opgevangen en in de watten gelegd. Zijn rolstoel werd vlak bij het speelveld geparkeerd. Er kwamen dekens, allerlei cadeautjes, versnaperingen en als klap op de vuurpijl kwam Luis Suarez hem een bos bloemen aanbieden. Toen kon hij het niet meer droog houden. Maar er was meer;  AJAX won met 3 -0!!!

Bij deze wil ik, mede namens de patiënt en zijn familie, iedereen die aan de vervulling van deze wens heeft meegewerkt hartelijk bedanken. Het is ontroerend te zien hoe deze mijnheer heeft genoten.

 

Anouar Baghdadi  (BovenIJ ziekenhuis Amsterdam afdeling neurologie)

                                                     ____________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan