Met Ambulance Wens naar Londen

24 en 25 juli 2008
 

Toen mijn man in november hoorde dat hij longkanker had en een behandeling niet meer mogelijk was, was onze jongste dochter, Stella die in Londen woont, net zwanger van haar eerste kind. Het was een groot verdriet voor ons, dat hij de geboorte van zijn kleinkind waarschijnlijk niet zou meemaken. Maar al die tijd bleef hij hopen toch zijn kleinkind in de armen te kunnen sluiten.

9 juli jl. werd Giacomo geboren. Stella kon nog niet reizen en mijn man lag inmiddels in het hospice Duin en Bollenstreek in Sassenheim. Met de auto naar Londen vond onze huisarts, dokter Van Riet, onverantwoord. Hij wist van het bestaan van Stichting Ambulance Wens en heeft de moeite genomen het adres te achterhalen en alles te regelen. Hulde aan onze huisarts.

24 juli was het zover. Om 08.30 uur vertrokken we naar Calais. Helaas was er een groot ongeluk in België in de omgeving van Gent. De weg was afgesloten en wij moesten omrijden. Hadden daardoor een vertraging van 2 uur voor de trein Calais-Folkestone. Om ongeveer 16.00 uur Engelse tijd waren we in Londen op de plaats van bestemming. Stella, haar man Federico en Giacomo kwamen naar ons hotel. En konden opa en oma eindelijk hun kleinzoon zien en vasthouden. Dat was een emotioneel moment Giacomo keek opa aan en zijn vingertjes grepen opa’s hand.

De volgende dag zijn Stella, Federico en Giacomo weer naar haar het hotel gekomen en hebben we van elkaar kunnen genieten. 12.00 u vertrokken we weer naar Nederland. Voor de trein van Folkestone naar Calais was een wachttijd van circa 4 uur, doordat er ’s morgens problemen in de tunnel waren en de treinen niet reden. Omdat wij met de ambulance reden kregen wij voorrang.

’s Avonds waren we rond 22.30 u weer terug bij het hospice in Sassenheim.

De reis was vermoeiend maar zeer zeker de moeite waard. Wat er ook gebeurt, mijn man heeft zijn kleinzoon kunnen zien en omarmen. Dat kan niemand hem meer afnemen.
 

We willen Hans en Henny hartelijk danken voor hun vriendelijkheid, geduld en steun op deze reis. Tevens Kees Veldboer, de initiatiefnemer van Stichting Ambulance Wens, die deze reis voor ons mogelijk maakte.
 

Sassenheim: Gios en Ardi Di Meo

Londen: Stella, Federico en Giacomo

                                                   __________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan