Dagje Blijdorp met Opa


 

 

Mijn opa heeft slokdarmkanker, althans zo is het begonnen. Inmiddels is het overal uitgezaaid in zijn lichaam. Een klap was het om te horen dat zijn levensverwachting nog maar zeer kort was.
 

Opa begon steeds over Blijdorp, dat het zo’n leuke tijd was toen hij daar met oma en zijn kleinkinderen heen kon gaan. Jammer dat hij dat nu niet meer kan met zijn achterkleinkind, die hij inmiddels al een jaartje heeft. Dit bleef hij herhalen en dit bracht mij op het idee om contact op te nemen met de Stichting Ambulance Wens.
 

Ik heb een aanmeldformulier ingevuld, met de gedachte in mijn achterhoofd dat dit misschien wel eens lang zou kunnen duren. Maar de volgende dag werd er al contact met mij opgenomen. Gelijk werd er met mij een afspraak gemaakt en deden alsof het allemaal heel vanzelfsprekend was. Echt een TOP  organisatie.

Toen de dag was aangebroken stonden er twee hele lieve vrijwilligers bij mijn opa en oma aan de deur. Mijn opa helemaal blij en oma nog een beetje van slag van het hele gebeuren.  Iedereen in de ambulance en op naar Blijdorp. Daar aangekomen regelden de vrijwilligers dat wij zo naar binnen konden rijden, echt heel makkelijk allemaal. Opa op het bed door de dierentuin. Ingepakt door dikke dekens en een regelzeiltje tegen de druppels. Allemaal geregeld door de lieve vrijwilligers!

Mijn opa en ook oma genoten van de dag, dat dit nog mogelijk was en dat die lieve mensen zoveel voor hun deden. Mijn oma bleef maar herhalen dat dat toch fantastisch was vandaag de dag! Dat was het ook, geen heuveltje of helling was hen teveel. Overal reden zij mijn opa heen.

Aan het einde van de middag was mijn opa duidelijk vermoeid, het was tijd om naar huis te gaan. De vrijwilligers hebben mijn opa en oma keurig thuis gebracht. Mijn oma heeft nog aan hen gevraagd wat ze af moest rekenen, hahahahahha. De vrijwilligers hebben hier hard om gelachen, voor hen was dit de normaalste zaak van de wereld!!!

Dit zegt genoeg over de hele organisatie. Echt geweldig dat ze vandaag mijn opa en oma zo’n leuke dag hebben bezorgd. Een dag om nooit te vergeten.

Ik hoop dat ze nog heel lang heel veel mensen zo’n dag kunnen bezorgen als deze dag voor mijn opa en oma. En natuurlijk heb ik, samen met mijn dochtertje en mijn zusje, ook erg genoten van deze dag.
 

 

Lieve mensen, bedankt voor alles.

 

Liefs Sanne en Jaicey, Myrthe en natuurlijk opa en oma.

                                                         _________________________

Help mee en zorg ervoor dat meer mensen een laatste wens in vervulling kunnen zien gaan